21 October 2019

Wat zijn de tarieven van een taxi?
De kosten voor een rit met een straattaxi hangen af van: het starttarief, de afstand en de duur van de rit. Voor al deze onderdelen geldt een maximumtarief. Dit tarief voorkomt dat u als klant teveel moet betalen.


Tarieven gebruik taxi


Een taxibedrijf of chauffeur stelt zelf de tarieven vast. Daarbij moet hij zich houden aan de maximumtarieven. De tarieven staan op de tariefkaart in de taxi.Capture11Rekenvoorbeeld kosten van een taxirit


Stel u maakt een rit van 7 kilometer die 15 minuten duurt. Als de taxivervoerder de maximum tarieven zou hanteren zou deze rit kosten:

  • starttarief € 2,97

  • kilometertarief 7 x € 2,18 = € 15,26

  • tijdtarief 15 x € 0,36 = 5,40.


In totaal is dat € 23,63

Vertraging tijdens de taxirit


De kosten van een vertraging tijdens de taxirit wordt eerlijk verdeeld tussen het taxibedrijf en de klant. Als u in de file komt, moet u dus meer betalen. Gaat de rit heel snel, dan bent u juist goedkoper uit.

Wachttarief taxi


De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dit heeft afgesproken voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxichauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier uitloopt. Het wachttarief is € 40,93 per uur.

Kosten taxi vergelijken


De tarieven staan op een tariefkaart, die achter een van de ramen van de taxi is geplakt. De kaart moet goed leesbaar zijn. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de taxi. Zo kunt u de kosten van de taxi's vergelijken.

Vaste ritprijs


Een taxichauffeur mag u een vaste ritprijs aanbieden. Ook mag hij voor aanvullende diensten een toeslag rekenen. Bijvoorbeeld voor het dragen van uw koffers.  U moet de vaste prijs of toeslag afspreken voordat de taxirit is begonnen. 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Taxi nodig?

Bel: 0516-764040

Betaalwijzen

● Contant
● Pinnen

Openingstijden wasstraat

Ma. t/m Za. van 09.00 tot 18.00 uur.
Zo. van 12.00 tot 18.00 uur.